Kanske kampsport är din grej – börja med Judo

Judo är en kampsport som uppfanns i Japan. Det är en blandning mellan jiujitsu, sumobrottning och brottning. Till skillnad från vissa kampsporter är det inga slag eller sparkar inom judo, målet är att försöka fälla sina motståndare med kast eller grepp. Sporten fick en stor spridning efter andra världskriget och är en OS-gren sedan 1964. I Sverige ligger judo på en andra plats över de kampsporterna med flest utövare.

Passar alla

Det är en sport som passar de flesta, unga som gamla, män som kvinnor. Det kräver inga speciella förkunskaper och är en bra träningsform för dig som vill få bättre kondition, bli starkare och smidigare. Under ett träningspass övar du teknik, kast, fasthållningar, vändningar och kontrollgrepp.

Judo kräver inte heller att du behöver köpa mycket redskap, du behöver inte ens skor. Det enda du behöver är en judodräkt som består av byxor, jacka och ett bälte. Denna dräkt är gjord av ett tjockt material så den ska kunna klara att slitas i utan att den går sönder. Som nybörjare går det även bra att träna i en lång tröja och långa byxor. Det rekommenderas även i vissa fall att använda tandskydd för att skydda tänderna. Köp det du behöver till din träning på nätet.