Bowling tillsammans med en rad andra spel har alla kommit från olika spel som har spelats sedan urminnes tider. Idag är det vanligt att man ser just bowlings influenser i dessa spel eftersom det är det mest kända bland spelen. Ibland är ju detta dock helt korrekt som man kommer att kunna se här nedan.bowling_376897324

Bowls

Bowls, som vi tidigare nämnt, är inte så vanligt i Sverige, men det är en riktigt populär sport i flera engelskspråkiga länder. Bowls är även känt som lawn bowls eftersom det till skillnad från bowling spelas på gräsmattor. Det finns dock även versioner där man spelar inomhus. Spelet har kunnat spårats till 1200-talet och kanske till och med till 1100-talet.

Boule

Spelet vi i Sverige kallar boule är mer internationellt känt under namnet pétanque. Boule är tekniskt sett samlingsnamnet för flera liknande spel där målet nästan alltid är att kasta eller rulla en tyngre bollar så nära som möjligt en liten boll. Spelet är väldigt populärt i många länder där Frankrike och Italien haft stort inflytande under historien.

Bowlingspel till datorn

Det har gjorts en rad olika bowlingspel till datorer, allt från direktkonverteringar som Wii Bowling, en del av Wii Sports, där man helt enkelt simulerar riktig bowling, till casinospel med bowlingtema, som kanske inte alla som just öppnat först satsar på att köpa in men fortfarande finns på en hel del av dem. Det finns även en rad olika Flashspel som många gånger också är ren och skär bowling fast på datorn. Somliga kan dock ha börjat med konceptet och kanske gjort sin egen twist på det.

Leksaksbowling

Många gånger skulle man nog kunna kalla leksaksbowling bara för bowling, men de saknar ju banan och därmed en stor del av vad som gör bowling till just bowling. Dessa riktas ju såklart till yngre barn många gånger och är mest bara en rolig grej.

Posted in: Bowling.
Last Modified: februari 1, 2022